Котли на твърдо гориво

31.07.2013

Някои предимства на котлите на твърдо гориво

 

   Котлите на твърдо гориво са едни от най-гъвкавите по отношение на използваното гориво. Дървото няма нужда да бъде нацепено, а някои котли могат да работят дори с дървени стърготини, пелети или царевични кочани. И понеже използват като гориво естествени продукти, котлите на твърдо гориво са и едни от най-екологично чистите начини за отопление.

   

    В миналото използването на котли на твърдо гориво е криело известни рискове от прегряване или запалване на близки предмети, но днес, с напредъка на технологиите, те са също толкова безопасни, колкото и отоплителните уреди на газ и електричество.

   

   Нововъведенията при тези отоплителни системи позволяват те да бъдат управлявани от  около 150 метра приблизително разстояние и да обслужват няколко сгради едновременно, което е много удобно за собственици на по-големи имоти с няколко сгради. Освен отопление, те осигуряват и подгряване на вода за битови нужди. Ако имате басейн, спа център или живеете в многофамилна къща, чиито обитатели се нуждаят от големи количества вода, котлите на твърдо гориво ще ви осигурят перфектното решение.

 

   Котлите на твърдо гориво могат да се използват за отопление на частни домове. Принципът им на работа се състои в подгряване на вода, която след това преминава през жилището по специално изградена отоплителна мрежа и отдава топлина на помещенията. Вграденият в системата термостат ви позволява да контролирате количеството топлина. 

 

    Повечето домове разчитат на комбинация от различни уреди за отопление и подгряване на вода. При котлите на твърдо гориво всичко това се комбинира в една единствена система.

 

    Освен другите си преимущества, котлите на твърдо гориво значително ще намалят разходите ви за отопление. Така че ако имате откъде да се снабдявате с дърва и въглища, не се колебайте да инвестирате в отоплителна система с котел на твърдо гориво.

 

    Вижте повече информация за предложенията ни за котли на твърдо гориво.